Відвідування аптеки щоразу викликає у вас запаморочення? Стоячи перед полицею, наповненою спокусливими, барвистими коробочками, ви задаєтеся питанням, що вам дійсно потрібно? Вивчіть основні принципи щоденного догляду за шкірою і дізнайтеся, що ви дійсно повинні мати в своїй ванній кімнаті.

Яким повинен бути щоденний догляд за обличчям


На ринку косметики весь час з’являються нові, більш інноваційні та новаторські продукти. Барвисті журнали і жіночі портали перевершили один одного, даючи поради з косметичних процедур і прекрасної косметики. Однак в інформаційному безладі важко знайти конкретні поради для щоденного догляду за шкірою. Вивчіть 5 простих правил, які дозволять вам правильно подбати про своє обличчя і підкреслити вашу природну красу.

Поетапний догляд за обличчям


1.Очищення


Першим елементом повсякденного догляду має бути очищення. Надмірний шкірний жир, омертвілі клітини шкіри, пил, бруд і макіяж – все це щодня забруднює шкіру, ускладнює її дихання і порушує природний баланс. Тому і ритуал ранкового і вечірнього догляду повинен починатися з ретельного очищення обличчя. Залежно від типу шкіри рекомендується використовувати міцелярні рідини (для нормальної шкіри або шкіри з куперозом), молочко (для сухої, зрілої, атрофічної шкіри) або антибактеріальні гелі для жирної шкіри. Ось чому серія Eva DERMO, призначена для сухої шкіри, включає в себе міцелярну емульсію, в той час як в лінійці Eva Dermo SEB OFF є зволожуючий мицелярний гель. Його легка формула освіжає і очищає шкіру, а трав’яний екстракт, що міститься в ній, запобігає надмірній секреції шкірного сала.

2.Тонізація


Тонізація є одним з тих елементів повсякденного догляду за шкірою, яким часто нехтують.  Після очищення обличчя і видалення «залишків дня» і макіяжу нам здається, що немає необхідності знову вмивати обличчя. І всеж! Після вмивання або після кожного контакту з водою порушується природний кислотний рН шкіри. Це означає, що шкіра втрачає захисний бар’єр, що оберігає шкіру від грибків, бактерій і шкідливого впливу навколишнього середовища. Завдання тоніка – відновити природний pH шкіри і, таким чином, піклуватися про його щоденну безпеку. Для тонізації найбільш часто рекомендуються м’які безспиртові тоніки, що не сушать шкіру і не викликають роздратування. Також варто звернути увагу на такі продукти, як тонізуюча сироватка Eva DERMO для сухої шкіри, яка зберігає всі властивості тоніка, підтримує боротьбу з певними проблемами шкіри.

Увага! Є одне виключення, яке звільняє вас від цього етапу щоденного догляду. Ви можете відмовитися від тоніка, тільки якщо ви використовуєте міцелярний лосьйон для зняття макіяжу, який одночасно очищує і тонізує шкіру.

3.Нанесення крему


Тільки очищена і тонізована шкіра готова прийняти корисні інгредієнти крему. Крем слід наносити як вранці, так і ввечері. Для більшості типів шкіри денний крем повинен відрізнятися від нічного. Винятком є ​​тільки зріла і атрофічна шкіра (патологічна шкіра, чутлива, пошкоджена і схильна до швидкого старіння). Для догляду за такою шкірою – вранці і ввечері – ви можете використовувати один поживний, регенеруючий і зволожуючий крем.

Денний крем – захист і догляд за шкірою обличчя


Для ранкового догляду зазвичай рекомендуються креми з більш легкою консистенцією, зволожуючі креми (нормальна шкіра), живильні і зволожуючі (суха шкіра) і матуючі (жирна шкіра). Якщо у вас на обличчі розширені капіляри (купероз), варто використовувати спеціалізований крем, що зміцнює кровоносні судини, такий як Eva DERMO RED OFF з додатковим ефектом проти зморшок. Завдання денного крему – не тільки турбота, а й захист від несприятливих зовнішніх чинників.

Нічний крем – живильний сон для шкіри


Коли ми спимо, відновлюється не тільки наше тіло, але і наша шкіра. Косметика, яка використовується вночі, зазвичай трохи важча і багатша на корисні інгредієнти, так що вони можуть краще підтримувати природне відновлення втомленою шкіри. Увечері варто використовувати живильний крем (нормальна шкіра), живильний і зволожуючий (суха шкіра), а при жирній шкірі – правильно підібраний себорегулюючий крем, такий як Eva DERMO SEB OFF Anti-Wrinkle Night Cream. У свою чергу, купепрозна шкіра потребує пом’якшення та заспокоєння, тому варто вибирати пом’якшуючі і заспокійливі креми.

Пілінг і маски


Для належного догляду за шкірою в свій повсякденний догляд варто включити додаткові процедури, які потрібно проводити один або кілька разів на тиждень. Залежно від типу шкіри, це різні види пілінгів і масок, завданням яких є ретельне очищення або регенерація шкіри. Однак ці продукти не можна використовувати занадто часто через їх концентрований склад і активний вплив на шкіру. Тому для вибору косметики, що відповідає нашому типу шкіри, слід проконсультуватися з дерматологом або надійним косметологом.

Здоровий спосіб життя


Навіть найкращі косметичні або дорогі професійні процедури можуть виявитися неефективними, якщо ви не закладете в свою шкіру здоровий фундамент у вигляді збалансованої дієти, регулярної фізичної активності, достатньої кількості сну і свіжого повітря. Ваше тіло являє собою набір пов’язаних між собою судин, тому, якщо щось погане відбувається у вашому тілі, ваша шкіра також реагує на це. Якщо ви хочете подбати про свою красу, почніть з турботи про своє здоров’я. Пийте багато води, уникайте ультра-оброблених продуктів, цукру, шкідливих добавок, оберігайтеся від стресу. Рухайтеся, відпочивайте на свіжому повітрі і дбайте про здоровий сон! Все це змусить вас почувати себе краще у власному тілі.

Щоденний догляд за шкірою – здоровий фундамент


Здорова дієта, відпочинок, очищення, тонізування, зволоження і захист … – знаючись на цих основних елементах повсякденного догляду за красою вашої шкіри, ви можете спокійно будувати свій регулярний догляд. Однак пам’ятайте, що всі ми різні, тому тип косметики і регулярність застосування повинні відповідати індивідуальним потребам. Впроваджуючи нові звички і косметичні продукти, варто уважно стежити за реакцією шкіри, і, якщо виникнуть сумніви, проконсультуватися з експертом.