Можливо, це жіноча природа,  а може пропагований засобами масової інформації культ молодості – так чи інакше, більшість з нас, зустрічаючи наступну весну, дивується неминучому плину часу і з непокоєм шукає перші ознаки старіння. Незважаючи на те, що біологічний годинник не можна обманювати, належний догляд за шкірою може ефективно сповільнити його шалений темп. Дізнайтесь, як кожен день доглядати за обличчям, щоб насолодитися молодою зовнішністю та життєвою силою якнайдовше…

Процес старіння шкіри


„Зріла шкіра”, „старіння шкіри” – самі терміни, пов’язані з видимими ознаками плину часу, викликають у багатьох з нас неприємні судоми в шлунку, але процес старіння є природним елементом нашої жіночності, наступний етап – такий само прекрасний, як і всі інші. Парадоксально, але погодження з законами природи, яке дозволяє відмовитися від гонитви за вічною молодістю, є одним з основних принципів догляду за зрілою шкірою. Саме з цього – а не від страху старості – має виникати зовнішній інтерес і турбота про щоденний догляд за шкірою.

Причини старіння шкіри


Основним фактором, визначаючим процеси, що відбуваються в нашому тілі з плином часу, є гени. Саме в них прописаний темп і характер змін, на який також впливає ряд додаткових внутрішніх та зовнішніх чинників. На вигляд нашої шкіри впливають, серед інших, стан навколишнього середовища, в якому ми працюємо, забруднення повітря чи вода, яку ми використовуємо для щоденного догляду. Величезне значення має також здоровий спосіб життя – фізична активність та повноцынне збалансоване харчування. Це єдиний аспект, яким ми можемо контролювати, і саме тому варто звернути на нього особливу увагу.

Яким є старіння шкіри – ознаки та симптоми


Внутрішнє старіння – генетично визначене – пов’язане зі зниженням біологічної активності наших клітин, втратою адаптивної здатності та уповільненням процесів регенерації. Воно охоплює дерму, де відбувається поступове зникнення колагену та еластичних волокон. В результаті шкіра стає сухою, вона повільно втрачає свою еластичність і пружність, а на її поверхні з’являються зморшки. У той же час в результаті зниження секреції сальних та потових залоз загострюється кератоз епідермісу, що робить шкіру більш грубою та шорсткою. Характерна блідість літніх людей зумовлена зниженою активністю судин, кількість яких знижується з віком.

Фотостаріння – що прискорює старіння шкіри


Зовнішнє старіння – так зване фотостаріння, пов’язане зі шкідливим впливом сонячного світла, – посилює і прискорює природні процеси старіння, крім того характеризуєтьсяя пігментними змінами, утворенням незначних вузликів на шкірі та розростанням сальних залоз.

Як уповільнити старіння шкіри – основи щоденного догляду


Через зміни в структурі нашої шкіри, з віком вона стає більш чутливою, вимагає більшої уваги та турботи. Однак, щоб розпочати анти-віковий догляд, не варто чекати перших ознак старіння. Як відзначають експерти, найпотужнішою зброєю в боротьбі за молоду шкіру є належна профілактика. Її головне завдання полягає в підтримці належної гідратації шкіри та захисту від впливу зовнішніх чинників. Основою щоденного догляду за шкірою після 25 років, має бути використання косметичних засобів, що містять гідрофільні та гігроскопічні речовини, які зв’язують воду в епідермісі та перешкоджають її випаровуванню. До них відносяться гіалуронова кислота та сечовина, яку можна знайти у складі крему проти зморшок для Eva DERMO. Молекули гіалуронової кислоти, завдяки своїй специфічній структурі, не проникають глибоко в шкіру, але залишаються на її поверхні, створюючи захисне покриття. Невидима плівка захищає шкіру від втрати води, поглинання якої підтримується сечовиною, що міститься в продукті. Подібні властивості має нічний живильний крем-маска проти зморшок Eva Dermo, який завдяки вмісту аллантоїну, вітаміну Е, оливковій олії та маслу ши на додачу заспокоює, живить і регенерує шкіру.

Що запобігає старінню шкіри?


Щоб в повній мірі скористатися силою інгредієнтів, що містяться в кремах для обличчя, необхідно правильно приготуватися. Це означає, перш за все, регулярно очищати шкіру від залишків макіяжу та повсякденного бруду. Слід також пам’ятати про нормалізацію рівня рН шкіри, який порушується під час кожного контакту з водою. Для видалення макіяжу варто використовувати міцелярні продукти, які очищають шкіру, допомагаючи підтримувати її природний кислотний pH. До таких багатофункціональних продуктів відноситься міцелярна емульсія Eva DERMO, яка, завдяки вмісту сечовини, D-пантенолу та молочної кислоти, додатково пом’якшує, заспокоює роздратування та відновлює пошкоджений епідерміс. Проте, якщо ми використовуємо традиційне молочко чи звичайний гель для видалення макіяжу, нам необхідне додаткове тонування. Тільки ретельно очищена та збалансована шкіра готова до подальшого нанесення крему.

Щоденний догляд слід доповнити використанням відлущуючих скрабів, які допомагають усунути шорсткий епідерміс. Ензимний концентрований пілінг Eva DERMO з комплексом зволожуючих речовин, що природно містяться у шкірі та у складі папаїну – протеолітичному ферменті, отриманому з папайї, не тільки усуває шорсткість шкіри, але також покращує її еластичність та підтримує природну регенерацію. Такі продукти слід використовувати 1-2 рази на тиждень, і після їх використання – як і у разі видалення макіяжу – не забувати про тонування.

Ключем до підтримки красивої і здорової шкіри, незважаючи на плин років, є правильна профілактика, тому замість того, щоб з нетерпінням чекати на перші ознаки старіння, подбайте про правильне зволоження та захист шкіри. Ретельний догляд – це не тільки зброя в нерівній боротьбі проти часу, але і моменти релаксу і часу на себе – красивої та гідної, незалежно від віку.